שאל את הרב - כללי

לזרוק לחם

  • כ' תמוז התשע"ה

שאלה

שלום, אנו נוהגים לתת את הלחם הישן שנותר לנו, לציפורים. כדי שלא יהיה בל תשחית. את הלחם אנו שמים על גג השכנים שמתחתינו ולשם כל הציפורים באים לאכול. אך כדי להגיע לגג הזה, אנו צריכים לזרוק את הלחם לשם. האם יש בכך בעיה ובזיון ללחם? תודה רבה.

תשובה

לכבוד השואלת,

קשה לפסוק בענין זה בלי לראות את המציאות.

לכן יש לכם לשער בעצמכם: אם הזריקה נעשית באופן של בזיון באוכל (כגון שזורקו למרחוק ומגביה את ידו מאחורי הגב לזורקו), אסור.

ואם הזריקה נעשית משום ריחוק מקום, ונעשית בדרך כבוד ובכונה שלא לבזות את האוכל אלא להיפך, לקיים בו ענין שלא ילך להשחתה, אז המעשה רצויה.

כתבתי קווי הנחייה הנראים לי.

בברכה,

רב נחום