שבת

האם מותר להשתמש בקרם ידיים בשבת?

  • כ"ב תמוז התשע"ה

שאלה

שלום רב,

בהמשך לשיעור של הרב יצחק יוסף באתר הידברות, רציתי לדעת האם מדבריו של הרב מותר גם להשתמש בקרם ידיים בשבת למי שסובל מיובש ומראה ומגע לא נעימים? אשמח אם תוכל לציין מקור.

תודה רבה ובשורות טובות.

תשובה

שלום וברכה

הנה דברי הרב בעניין זה:

ילקוט יוסף קצוש''ע אורח חיים סימן שכז - דיני סיכה בשבת:

א מעיקר הדין מותר לסוך תינוק במשחה בשבת באופן שהמשחה תבלע בגופו ואין לחוש לאיסור ממרח וגם אין בזה משום רפואה בשבת כיון שהוא תינוק ומכל מקום נכון לנהוג כדברי החזון איש ליתן את המשחה במקום הצריך בלא למורחה והיא תתמרח מאליה

 ב חולה החש כאבים בגופו ועל פי הוראת רופא צריך למרוח קרם רפואי לשיכוך הכאבים והגיע למצב שנעשה חולה שאין בו סכנה מעיקר הדין מותר לו למרוח את הקרם על גופו ובלבד שימרח רק מעט קרם באופן שיבלע בגופו ומכל מקום עדיף שיתן את הקרם על אותו מקום בלי מירוח ויניח מהמשחה בכמה מקומות טיפין טיפין י

ג מותר לאדם לסוך את ידיו בשבת בשמן לתענוג ואם עורו סדוק בגב היד אם הוא רגיל למשוח שמן אין בזה איסור רפואה בשבת אבל אם אינו רגיל בזה אין לו למרוח על ידו שמן וכדומה משום איסור רפואה בשבת.

בהצלחה,