תורה ומדע

שאלה לכבוד הרב זמיר כהן

  • כ"ב תמוז התשע"ה

שאלה

שלום רב לכבוד הרב זמיר כהן. אני תמיד רואה את הסרטונים והרצאות שאתה מעביר וזה מאוד מעורר אותי וגורם לי להתחזק אבל יש לי בעיה שהיא בכל פעם שאני מוצא דבר אחד קטן נגד היהדות או נגד התורה אני מיד נופל היצר הרע מיד מתגבר עלי ולוקח אותי במחשבות רעות מאוד ועל ידי המחשבות האלה אני מגיע לכפירה אני לא יודע מה לעשות כנראה שאני מאוד מבולבל מאוד אשמח שתתן לי כלים שאוכל להיעזר בהם בשעות לא טובות.... תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

איני הרב זמיר כהן, אך אשמח להשיב לשאלתך.

אדם שצופה ב"סרטי אימה", יגלה אחר כך בלילה שהוא פוחד לבד לאמבטיה, ומתחיל לדמיין שקופצים עליו מפלצות וכדו', למרות שהוא יודע שזה שטות ואין בביתו מפלצות - אך הדמיון חדר למוחו וגורם לו לספיקות מטופשים. רק אם יפסיק לצפות בסרטי אימה לכמה שבועות וחודשים - אז יחזור אליו שכלו הישר, ויפסיק לפחד ממפלצות מטופשות שלא קיימות.

באותה מידה גם אם אתה האדם הכי חכם בעולם - כל עוד אתה נכנס לאתרים של אתאיסטים וקורא בדבריהם, ירוצו לך בראש דמיונות וספיקות מטופשים. רק אם תתנתק מהם - ישוב שכלך הישר לפעול.

לשם כך עליך לעבור לאינטרנט מסונן, כמו נתיב, או אתרוג. תמנע מעצמך את הגישה למקומות של כפירה.

שנית,
הכלים שאתה מחפש כבר נמצאים אצלך:
- הרי אתה יודע היטב שהיהדות קיימת מזה 3300 שנה, ולא קם עד עצם היום הזה המדען שטען כי ביכולתו להוכיח שאין אלוקים, או שהתורה נכתבה בידי בני אדם. חוץ מתיאוריות אין למדענים כל הוכחות משום סוג נגד אלוקים או נגד התורה הקדושה. ודבר זה יעמוד לצידך נגד כל הספיקות שבעולם, שאתה יודע שבחיים לא יהיו הפרכות לאלוקים או לתורה. והיהדות ניצבת חזקה אלפי שנים נגד כל הפילוסופיות והתיאוריות המדעיות המתחלפות.
- במקום להתפלסף ללא סוף, עליך להכיר את האמת הפשוטה:
וגם פה:

חפש בגוגל את המילים "שיחה גורלית" וקרא חוברת דו-שיח זו בבקשה.

בברכה,
דניאל בלס