זוגיות

האם מותר לעסוק בחקירות פרטיות

  • כ"ה תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב לפני שלושה חודשים התחלתי לעסוק בתחום החקירות הפרטיות ובפרט בענייני בגידות ואישות ולפעמים בתוך העבודה רואים מראות אסורים שאינני רוצה לפרט אך כבודו יודע על מה אני מדבר. ברצוני להתחזק שוב ולחזור חזרה לספוג את אור התורה הקדושה ולקבל שפע ממנה. אני בן 24 אין לי שום לימודים שיוכלו לעזור לי להתקדם בחיים ולמקצוע הזה שאני די אוהב אותו לא צריך ללמוד משהו ספציפי האם מבחינה הלכתית אני יכול לעסוק בזה או למצוא תעסוקה אחרת בעזרת השם?

תשובה

שלום וברכה

מעיקר הדין מותר לך לעבוד בזה ובלבד שחלילה לא תכוון ליהנות ממראות אלו ולא תביט בדברים אלו בהבטה לשם הסתכלות. ראוי שתשכור אשה שתעבור על הסרטים לצורך הכנה למשפט וכו' שלא תצטרך להתעסק במראות אלו חלילה.

בהצלחה,