האם אבא חייב לשלם על נזק שגרם הילד שלו

  • כ"ה תמוז התשע"ה

שאלה

ילד היפרקטיבי שנוטל רטלין בקביעות וידוע כילד שזקוק להשגחה קבועה ובאחד הימים התקרב לרכב מסויים ושרט לו 2 דלתות האם האבא מחוייב לשלם את הנזק שנגרם ?

אם אפשר תשובה עם מקורות

תשובה

שלום וברכה

לא. באופן עקרוני אדם חייב רק על נזקים שנעשו על ידי רכושו דהיינו בעלי חיים או חפצים שלו, אבל על נזקים שנעשו על ידי ילדים שלו לא חייבתו תורה לשלם שהילדים שלו אינם רכוש שלו, ושנינו במשנה פרק החובל דף פ"ז חרש שוטה וקטן פגיעתן רעה אחרים שחבלו בהם חייבים והם שחבלו באחרים פטורים. כך גם נפסק בשולחן ערוך.