חברה והשקפה

חלומות טמאים והרהורי עבירה

  • כ"ו תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי נושא שמטריד אותי כבר הרבה זמן. כל כמה זמן אני חולמת חלומות טמאים ממש על זימה וניאוף. ולפעמים פתאום עולים לי זיכרונות מהעבר מדברים לא כשרים שעשיתי לפני שחזרתי בתשובה. אני מפחדת שאני ממשיכה לאכזב את השם אפילו שכבר אני לא עושה את הדברים האלה ועשיתי עליהם תשובה ולא יודעת מה לעשות עם הרהורי העבירה האלה ואיך לכפר על זה. אני מתביישת לשאול את הרבנית שלי על הנושא אז אשמח לתשובתך בנושא.

תשובה

שלום וברכה

אין לך מה לחשוש כלל. את לא מאכזבת כלל וכלל את בורא עולם וחלומות אלו אין בהם ממש. העיקר שתקראי קריאת שמע שעל המיטה ולא לדבר לאחר קריאת שמע עד לאחר השינה ומכאן ואילך החלומות לא קשורים אילייך.

מחשבות שעולות מעצמן, בוודאי שאינם כלום ואין לך לחשוש כלל. העיקר לא להתעמק במחשבות אלו ולא להאירך בהם ואף לא להילחם איתם, לחשוב מחשבות אחרות ומחשבות אלו יתפוגגו בעצמן.