נשים

שידוך וברכת הגומל

  • כ"ז תמוז התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, 2 שאלות: 1. קראתי שאישה שניצלה מטביעה אינה צריכה לברך הגומל, האם הדין כן גם לגבר? האם יש מצבים שגבר צריך לברך הגומל ואישה לא? או שהם שווים בהלכות הגומל. 2. אדם שהתגייר חייב לספר זאת בשידוך? ואם ידוע לי על אדם כזה האם אני חייבת לספר למשודכת או שאסור לי להתערב רק אם שואלים אותי. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

1. אין הבדל בין גבר לאישה בענין זה.

2. האדם צריך לספר ובוודאי יספר ואין לך לחשוש ואין צורך לגלות את עיני המשודכת.