האם מותר ללבוש כיפה לפני נטילת ידיים בבוקר?

  • ב' אב התשע"ה

שאלה

מתי שאדם קם בבוקר צריך מיד ליטול ידיים, מדוע כי יש בידיים רוח רעה, עצם השינה, ידיים עסקניות. יש להיזהר בכל דבר שהאדם נוגע, לפני שהוא נוטל את הידיים. כי כל דבר שהאדם נוגע יש להיזהר כי יש רוח רעה ששורה על הידיים. לדוגמה אדם נגע בתפוח לפני נטילת ידיים של בוקר, הבנתי שיש לשטוף את התפוח שלוש פעמים וכו'. מה לעניין כיפה שצריך לחבוש אותה לפני הנטילה?

תודה לרב

תשובה

שלום רב,

מעיקר הדין מותר ללבוש את כל בגדיו לפני נטילת ידיים בבוקר, והמחמיר ליטול ידיו לפני כן תבוא עליו ברכה (ראה שו"ת יביע אומר חלק ה' חלק אורח חיים סימן א). אכן גם מי שנוהג להחמיר בזה, יכול לחבוש את הכיפה לפני שנוטל ידיו (ראה תשובת הגר"ח קניבסקי שליט"א בספר דעת נוטה חלק א' עמוד קעג תשובה תטז ובהערה שם).

בברכה,

הלל מאירס