שו"ת פורים

קביעת סעודת פורים, חובה על פת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

המצוות שצריך לעשות ביום פורים מהם עד איזה שעה אפשר לאכול את הסעודת פורים והאים זה צריך להיות עם לחם או לא חייב והאים זאת חייבת להיות סעודה בשרית או אפשר חלבי כמה מישלוחי מנות צריך לתת מה הסכום שצריך לתת ל"מתנות לאביונים והאים חשוב שיהיו דתים או אפשר לתת לחברה חילונית או מישהו מוכר אחרהאם בשבת מותר לצאת עם תחפושות ושאלה אחרונה האם מותר ללכת למסיבת פורים שמתקיימת בשבת עם מוזיקה רמקולים והפעלה ושאר חילול שבתאבל שאני לא יגע בדברים וישתתף אלא רק ילדי ישתתפו

תשובה

שלום וברכה

ואת הסעודה יש לעשותה עם לחם ועדיף לעשותה בשרית, מתנות לאביונים אפשר לתת לחילוני אבל לא למי שהיה דתי לשעבר וכעת מחלל שבת. ומותר לצאת בשבת מחופשים, אבל אין ללכת להפעלה כזאת אשר מייצגת את ההיפך ממה שאת מחנכת את הילדים, וההיפך מכל מהות הפורים, בפורים קיבלו היהודים עליהם מחדש את התורה וכמבואר בתלמוד, וכאן עושים את היפך בדיוק.

ואמליץ לך להתקשר לבית חב"ד בראשון לציון מס` טלפון: 03-9527755 אשר מקיימים הפעלה כראוי ביום שישי וילדיך בוודאי יהנו מחויה יהודית אמיתית. הרבה נחת מהילדים - בנימין שמואלי