שבת

סעודה שלישית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ענית פה לאחד ששאל על קידוש בסעודה שלישית, שאין צורך לקדש על היין ...בסידור שלי דווקא כן יש קידוש על היין, אבל הוא מגיע בסוף, ממש שניה לפני שאוכלים. האם זוהי טעות ומתי זמני סעודה שלישית

תשובה

שלום וברכה

עם כי אין לקדש בסעודה ג`, מנהג האר"י היה לשתות יין באמצע סעודה שלישית וזה פשר ברכת היין המופיע בסידור במהלך הסעודה. וזה לשון מהרח"ו תלמיד האר"י ז"ל בספרו פרי עץ חיים - שער השבת - פרק כג: "והנה הסעודה הג`, ...מן פה דעתיקא, לכן נקרא סעודתא דזעיר אנפין.

והנה אין ראוי לקדש על היין בסעודה זו, כי אין כאן בעתיקא שום יין כלל ועיקר, רק רחמים גמורים, ואין ראוי לעורר הדין. ....דע, כי באמצע סעודה צריך לשתות יין, ולא בתחילת הסעודה בסוד הקידוש כמו שאר סעודות. אך באמצע צריך לשתות, ותכוין....".

שבוע שמח - מנשה ישראל