אמונה

התקנת מזוזה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! שאלה לי, יש לי חבר טוב שגר בתל אביב בדיזינגוף- כידוע, לא הרובע היהודי במיעוטו. אתמול ביקרתי אצל החבר, והשתוממתי לגלות שאין בבנין מזוזה, לא מותקנת מזוזה בשער הבניין, דבר תמוה מאוד.. הרגשתי(ואני מרגיש) צורך עז להתקין שם מזוזה בעצמי (מבלי להודיע לאף אחד או לשאול) שכן בבניין גרים לא מעט דיירים-יהודים, שחלקם אפילו לא מודעים לעניין הזה, שלא קבועה מזוזה בפתח ביתם. שאלתי היא כזו; האם מותר לי להתערב כיוון שזה ממש ככה, התערבות. האם מותר לי לבוא ולהתקין מזוזה בבניינו של החבר (אגב, החבר ממש לא איש דת, וזה ממש לא יעניין אותו.. מנסיון..) מבלי שאיש ידע ככה לזיכוי הדיירים-היהודים הרבים שיש בבניין אני מרגיש צורך לפעול בעניין.. האם יש הלכה בעניין האם מותר\רצוי שאתערב או שעדיף שלא.. תודה רבה מראש על עבודת הקודש שלכם

תשובה

שלום וברכה

מאחר ובבנין גרים יהודים וגויים, אין השער הבנין מחויב במזוזוה, אם כי יש מחמירים וסוברים שיש לקבוע מזוזה גם בבית כזה, ולכן אם הינך רוצה להחמיר ולזכות את החבר לפי הדיעות המחיבות הינך יכול לקבוע מזוזה ללא ברכה בשער הבנין, אבל מעיקר הדין הבניין פטור ממזוזה.

אם בביתו ג"כ אין מזוזה, מצוה רבה היא לקבוע מזוזה ביתו ותבוא עליך ברכת טוב.

בברכה - בנימין שמואלי