שאל את הרב - כללי

ייעוץ עפ` ספר הזוהר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב לפני שאנחנו רוצים לקנות חלקה לבנייה אנחנו רוצים להתייעץ האם זה שלב נכון. לכן החלטנו לפנות לרבנים שחלקם אמרו שאסור לקבל ייעוץ ע"י פתיחה ספר הזוהר כי זה נוגד לדעת את העתיד עדיף לקבל ברכה בלבד. שאלתי: האים מותר לקבל ייעוץ בעזרת פתיחת ספר הזוהר האם רק ברכה מספיקה חשוב לנו למי לפנות בייעוץ כזה תודה

תשובה

שלום וברכה

אין לעשות את כל הענינים האלו של פתיחת זוהר כודו`, לאחר שבדקתם היטיב את העיסקה והיא נראית לכם מתאימה מכל הבחינות, וגם התייעצתם עם מומחה הבקי בתחום זה, והכול נראה חיובי ומתאים, יש לכם לפנות לרב ירא שמים לשמוע את דעתו ולקבל ממנו ברכה, ודי בכך, אתם יכולים לפנות להרב דוד אבוחצירא מנהריה לשאול לעצתו ושיברך אותכם בברכה נכונה.

בברכה - בנימין שמואלי