שאל את הרב - כללי

תיקון האדםII

  • ד' אב התשע"ה

שאלה

שמעתה בהרצאה (שיעור תורה) שיש לאדם משהוא שהוא בא לתקן בעולם ולכן באותו דבר שהוא בא לתקן קשה לו יותר משאר הדברים ובנוסף הרב אמר שהאדם יש לו את האפשרות לקלקל יותר את מה שהוא בא לתקן בעולם הזה אבל את הדברים שהוא כבר תיקן בגילגולים קודמים לא אז זה אומר שאני יכול לעשות מה שאני רוצה רק לתקן את התיקון הספציפי ולהיכנס לגן עדן ישר שאפטר למרות שלא קיימתי מצוות בכלל אלה רק מצווה אחת שהיא הייתה תיקוני בעולם ?

תשובה

לכבוד השואל,

כפי שהבנתי, קיום כל המצוות כהלכתן היא תנאי ראשוני, להשלמת קיום המצוה המיוחדת שעליה בא לתקן.

ואע"פ שאולי אינו "מקלקל יותר", אבל העושה "מה שהוא רוצה" ומחסיר בקיום איזו מצוות עשה או לא תעשה - מחסיר בזה משלימות קיומו של אותה מצוה שהוא כן צריך לתקן.

בברכה,

רב נחום