ברית שנדחתה עקב מצב רפואי וכעת יוצאת בתשעה באב

  • ה' אב התשע"ה

שאלה

שלום, עקב מצב רפואי ואשפוז של היילוד הברית אינה יכטלה להתקיים במועד שמונה ימי מילה. כעת ברוך השם מצבו טוב ולאחר המתנה של הימים הנחוצים להחלמה ניתן יהיה לבצע את הברית ביום ראשון הקרוב שהינו יום צום ט באב. מה ההלכה בעניין זה? האם דוחים את הברית שממילא אינה כבר במועד? האם מקיימים אך עם איסורים מסוימים? נשמח לתשובה תודה

תשובה

שלום וברכה

ישנם הנוהגים שלא לקיים ברית מילה נדחה ביום ראשון כלל. אולם רוב העם נוהגים לקיים את ברית המילה ביום ראשון וכאשר מלים ביום ראשון שחל בתשעה באב בעלי הברית מותרים באכילה.