שאל את הרב - כללי

שם שקרוי על אדם שנפטר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום שמי אלברטו אברהם כהן האים זה נכון שאדם ששמו קרוי על ניפטר עליו השלום מנוחתו עדן בטרם עת עקב מחלה קשה יכולה להזיק לאותו אדם ועוד ואני מקווה שאני לא מקשה עליכם אים שמי אלברטו אברהם כהן ואני נושא את שמו של אבינו עליו השלום מנוחתו עדן למה באתי לעולם מקולקל ואמרו לי כבר שאני ניצוץ של אברהם אבינו עליו השלום מנוחתו עדן וכי לאברהם עליו השלום יש מה לתקן בלי קשר אלי ואים קשר אלי מבלי ליפגוע באף אחד חס ושלום ועימכם הסליחה מראש

תשובה

שלום וברכה

אם האדם שעעליו אתה נקרא נפטר לאחר גיל שישים, אין בכך השפעה עליך. אינני יודע מי אמר לך איזה ניצוץ נשמה יש לך בדיוק, אבל מה שברור שיש לך תפקיד בעולם, לשמור את כל מצוות ה` ולהישמר מכל חטא, וזה תפקידך בעולם הזה כמבואר בתורתינו הקדושה.

בברכה - בנימין שמואלי