שאל את הרב - כללי

עבודה בתור אחות עם משמרות בשבת

  • י' אב התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, עבודה בבית חולים בתור אחות בראיון עבודה נאמר לי שצריך לעבוד שבתות וחגים ואני צריכה להחליט אם כן או לא כי לא מוכנים לוותר על זה , השאלה שלי אם מלחתחילה אני צריכה לסרב ? מכיון שאני יודעת שעובדים בשבת ואני לא עבדתי בחיים שלי בשבת בשביל לעבוד בשבת זה לחצות קו אדום האם אני צריכה לוותר על מה שלמדתי או מה ההלכה אומרת לגבי עבוד בבית חולים בתור אחות ? תודה , בת חן

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

הואיל ועבודת אחות אינה תלויה תמיד במצב של פיקוח נפש, אסור על פי ההלכה לעבוד בשבת.

אבקש נא להודיע לנו מה היתה תשובתך להם לבסוף.

בברכה,

רב נחום