שבת

האם עלי להתיאש ולעבוד חס ושלום בשבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני נהג מונית וכבר כשנה אני לא עובד בשבת שבערך יותר מ-10 שנים כן התפרנסתי מעבודה בשבת, המצב שלי היום לא מזהיר ז"א אני מספיק בקושי לשלם את התשלומים השוטפים ובכלל לא מצליח לספק את רצונות אישתי וילדי, תמיד הם צריכים משהו ואני אומר שאין כסף ואין כסף,ובאמת אין אני לא מבזבז בכלל אלא רק לתשלומים השוטפים מה עלי לעשות בבקשה ענו לי, האם בודקים אותי במשך כול כך הרבה זמן

תשובה

שלום וברכה

מאחר שברור שפרנסתו של האדם נקצבת ע"י ה` ברור שה` לא יוסיף פרנסה בכך שתעבור על רצונו. החפץ חיים המשיל זאת למוכר יי"ש שהיו לו שש ברזים בגיגית שממנה היה מוזג לכפריים את המשקה החריף, ויהי היום וישב עם אשתו ויחשוב איך להרבות את פרנסתו, ותאמר אשתו הבה נפתח ברז נוסף לגיגית וכך תתרבה פרנסתינו, אבל כל אדם משכיל מבין שאין כל תועלת בפתיחת ברז נוסף הברז לא יוסיף מאומה לפרנסה.

וכן הדבר באדם אשר יבחר לעבוד יום נוסף, ולחלל את השבת, ובכך יפתח ברז נוסף, אבל הפרנסה לא תתרבה, אלא להיפך אין בכך כל סימן ברכה. התחזק עוד וקוה אל ה` וה` יזמין את פרנסתך בריוח. ובטוחני ששמירת שבת מלאה ועשיית קידוש בליל שבת תוסיף לך שפע של ברכה.

בברכת השבת - בנימין שמואלי