שבת

זמני הדלקת נרות שבת - מה השעה האחרונה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, שלום רב. רציתי לדעת מהי השעה האחרונה להדלקת נרות שבת האם זה אכן מה שרשום ביומנים , או שהם נותנים לנו זמן "ספייר" כמקדם הגנה. תמיד יוצא לי שאני עושה דברים לפני שבת עד הדקה האחרונה ממש, ולפעמים אף מדליקה דקה אחרי שרשום שהשבת נכנסת.. בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

יכולים להדליק גם מספר דקות לאחר הזמן הרשום בלוחות. זמן הדלקת הנרות הוא כ20 דקות לפני השקיעה ולכן יכולים להדליק בשעת הדחק קצת לאחר הזמן של הדלקת הנרות.

שבת שלום - בנימין שמואלי