אמונה

יצר הרע והרהורי עבירה.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, שלום רב. אני מאוד רוצה להפסיק עם הרהורי העבירה שיש לי, כי אין לי בעל עדיין, וזה ממש מפריע לי.אפילו יכול להפריע באמצע תפילה, לימודים וכו...ומה גם שהכרתי מישהו מתחזק כמוני, ששנינו ניסינו לשמור כל נגיעה, ובשלב מסויים לא התאפקנו יותר ונוצר מגע, למרות שאח"כ התחרטנו על כך שהיצר התגבר עלינו. על מה אני יכולה לחשוב או להגיד בזמן שאני מרגישה שהיצר הזה מציף את כל מחשבתי

תשובה

שלום וברכה

ראשית אין להיבהל ממחשבות טבעיות אלו שבגילך הם דבר נורמלי לחוטין, והעיקר שברגע שהמחשבות מגיעות לך באמצע התפילה וכדו` יש אכן להסיח את המחשבה לדברים אחרים. וכן עניין הכישלון בנגיעה י שלזכור שלאחר החרטה שלכם האמיתי והעמוקה ה` מוחל וסולח ואין לך לחשוש יותר מכך, אלא להתמיד בהחלטה הטובה על שמירתך את גדרי הצניעות עד לחתונה כרצונך הטוב והנאצל.

סגולות להינצל ממחשבות רעות, א. ברגע שהמחשבה באה איליך תאמרי את הפסוק ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם, מספר פעמים ותכווניאת פירוש המילים וזו עיצה נפלאה. עצה נוספת לומר את הפסוק אש תמיד תוקד על המזבח לא תכבה. והעיקר לא להילחץ מהמחשבה אלא להתחיל ולחשוב בדברים אחרים.

בברכה - בנימין שמואלי