תפילה וברכות

שלום:-)

  • י"א אב התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב 1. אם בירכתי על שתיה שהכל ואחרי כמה זמן אני רוצה לאכול משהו שגם הברכה שלו זה שהכל האם אני צריכה לברך שוב? או רק אם עבר 30 דקות? שלום אם התכוונתי לשתות משהו ובירכתי עליו שהכל, ואני עדין שותה לגימות כל פעם, ואז אני רוצה מסטיק, האם אני צריכה לברך שוב שהכל על המסטיק או כל אוכל מסוים? או זה שבירכתי כבר ולא עברו 30 דקות נחשב גם על מה שאני רוצה לאכול הבא (שמברכם עליו שהכל)?

2. בבוקר שאני קמה שכבר אור בחוץ ואני צריכה לבית הכיסא ולחזור לישון, האם נאי צריכה להגיד מודה אני ונטילה אם ברכה או שמספיק נטילנ ואשר יצר ואז לחזור לישון? כי אני לא קמה לגמרי, רק קמתי לבית הכיסא למרות שהשעה היתה נגיד 11 תודה

תשובה

לכבוד השואלת,

1. 1- יש לברך פעם שנית אם המאכל השני אינה ממין הראשון כלל, ראי משנה ברורה סימן רו ס"ק כא.

2- יש לומר מודה אני וליטול ידיים אבל בלי לברך "על נטילת ידיים" (רק אשר יצר), ואח"כ כשאת קמה לשחרית (אם את מתפללת שחרית לפני חצות היום), אז יש לצאת שוב ליטול ידיים ולברך על נטילת ידיים ואשר יצר.

אין לברך ברכת על נטילת ידיים אלא סמוך לתפילת שחרית.

בברכה,

רב נחום