האם שמירת צום תשעה באב פגע במצוות "ונשמרתם לנפשותיכם"

  • י"א אב התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, אני צמתי ברוך השם את תשעה באב. לאחר הצום התחלתי ממש לא להרגיש טוב. כל הלילה הקאתי, איבדתי נוזלים, כאבי ראש. ממש הרגשתי לא בטוב. כל הצום באמת שלא הכנסתי כלום לפה, וגם לא מים, למרות שאני מניקה, ואכן בזמן הצום הנקתי כמה וכמה פעמים. ממש התייבשתי. ברוך השם, כבר מרגישה יותר טוב... אבל אני חוששת שאולי אסור היה לי לצום ככה אם אני גם מניקה, אז אולי זה עברה על מצוות "ונשמרתם לנפשותיכם? בעלי אומר שזה ממש עברה מה שעשיתי(טוען שהייתי צרכה לפחות לשתות מים)

תשובה

שלום וברכה

לפי מצבך לא היית צריכה לצום. מסירות נפשך לצום היא מופלאה וה' בודאי יתן לך שכר רב על כך אף שבאמת היית פטורה.