כשרות בשר|{}{

  • כ"ד ניסן התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב, התפרסמה תשובה לשאלה שנשאלה כבר בנושא שעל-פיה אין להתייחס לאותו רב שפרסם את נושא כשרות הבשר וכי דבריו לא נכונים כלל. אם אין בדבריו אמת, והרי הנושא הוא עקרוני וחשוב ביותר, איך עדיין לא שמענו וראינו הוכחות חותכות שיפריכו את דבריו? הייתי מצפה לתביעה גדולה נגד אדם שיוצא בהאשמות קשות כאלו כנגד רבנים ומשגיחי כשרות. האם יש על מה לסמוך בעניין הזה? האם יש מישהו שמוכן לקחת על עצמו את האחריות על כך שייתכן שאנו אוכלים טריפה? אודה לתשובתכם, זה חשוב לי מאוד! תבורכו מפי עליון!

תשובה

שלום וברכה

כנראה שאף אחד לא רוצה לתת לו במה ולא לתת לו חשיבות ולכן לא מתייחסים לדבריו. על כך נאמר והמשכיל בעת ההיא ידום. כל רבני הכשרויות למיניהן שהם יראי ה' אמיתיים וידועים מאשרים את כשרות הבשר ואין צורך לחשוש לדברי רב פלוני.