שאל את הרב - כללי

ביקור המלאכים אצל אברהם אבינו

  • כ"ה ניסן התשע"ה

שאלה

בס"ד,

בגמרא בבא מציעא פז. מסופר על ביקור המלאכים אצל אברהם אבינו. המלאכים שואלים את אברהם "איה שרה אשתך.." מבארת הגמרא: אמר ר' יוסי ברבי חנינא כדי לשגר לה כוס של ברכה. לפני כן הגמרא מספרת שאברהם לא נתן לחם למלאכים מאחר ששרה פרסה נדה. שאלתי: אם המלאכים לא אכלו לחם, איך אפשר לשגר לה כוס של ברכה?

תשובה

שלום וברכה

תורה תמימה הערות בראשית פרק יח הערה כט : דע דצ''ל דכוס של ברכה דהכא איירי בסתם כוס של ברכה ולא כוס של ברהמ''ז שהרי מבואר בפסוק הקודם שהיתה הסעודה בלא פת ולא היו צריכים כלל לבהמ''ז ולכוס ברהמ''ז.

בהצלחה,