אמונה

ציטטות מישעיהו כראיה לנצרות

  • כ"ו ניסן התשע"ה

שאלה

ישעיהו פרק ז פסוק 14 ישעיהו פרק ח פסוקים 2-4 אני אשה נכה והמטפלת הגויה שלי הראתה לי את הציטוטים הנ'ל "כהוכחה" לאמינות היות ישו שלה בנו-שליחו - חלילה - של הקב'ה. אנא עזרו לי לענות לה. תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

הפסוק בישעיהו, מספר על המלך של יהודה, שנקרא בשם אחז, אשר קיבל אות מפי ישעיהו הנביא שיוולד לו בן, ויקרא את שמו בישראל "עמנואל".
אין בדברים אלה כל קשר או רמז לישו, שנולד מאות שנים לאחר מכן, ולא נוגע בכלל לסיפור של אחז מלך יהודה.
כמו כן מובן מאליו שאשתו של אחז לא היתה בתולה. בלשון המקרא המילה "עלמה" איננה בתולה, כפי שניתן לראות בספר משלי (פרק ל יט): "דרך הנשר בשמים, דרך נחש עלי צור, דרך אניה בלב ים, ודרך גבר בעלמה".

נא ראי התייחסות לפסוקים נוספים שהנוצרים מסלפים:

אם המטפלת שלך היא מסיונרית שמנסה להשפיע עליך להתנצר - אני מאמין שיש לפטר אותה, או אימרי לה במפורש: שלא תדבר איתך כלל על העבודה זרה שלה ואמונתה בישו.

בברכה,
דניאל בלס