נשים

האם גבר צריך טבעת נישואין?

  • י"ד אב התשע"ה

שאלה

שלום, שמעתי רבות על העניין של טבעת נישואין. ואני רוצה ליישר קו עם עצמי על העניין הזה. אז שאלה ראשונה- לטבעת של הגבר אין כל משמעות הלכתית? ואין בעיה להחליף אותה גם 10 פעמים? שאלה שניה- הטבעת של האישה... אם אני רוצה להחליף אותה יש פרוצדורה הלכתית? מה המשמעות שלה? האם יש לה בכלל משמעות? ואצבע הענידה... האם היא צריכה להיות על אצבע מסויימת או יד מסויימת... מדובר במנהג או הלכה .? תודה מראש!!

תשובה

שלום וברכה

טבעת של גבר אין בה כל משמעות ואין בה כל צורך הלכתי או רוחני.

טבעת של האישה יש בה מעלות גדולות וראוי לא להחליפה ולא לשנותה. ראי בהרחבה בעניין הטבעות https://www.hidabroot.org/he/question/26995

בהצלחה,