תורה ומדע

בטוח ??

  • י"ד אב התשע"ה

שאלה

אני ריאתי את הכתבה שלכם שעוסקת בכדור הארץ החדש שנתגלה ובשמו KEPLER 452B עכשיו שאלה לי ..אך אתם אומרים שכנראה לא יתכן מקום שיכול לספק חיים חוץ מכדור הארץ ? לשם המחשה אנו בגלקסייה שביל החלב ויש בה כ200 מליארד שמשות וסביר שיש לרובם כמה כוכבי לכת שזה נותן כטריליון כוכבי לכת רק בגלקסייה שלנו !! כמה גלקסיות יש ? כמה מליארדים תכפיל טרליון כוכבי לכת כפול מליארדי גלקסיות זה המספר המעורך של כוכבי לכת שכנראה יש ביקום .. ומכל הכמות הזו אתם אומרים שלא יתכן עוד אחד ישש בו את התאנים האלה ? הכוכב לכת שנתצגלה לאחרונה הוא בעל שמש מאותו סוג כמו שלנו .יתכן שאולי אין עליו מים ואטמוספירה שמתאימה לנו וכח משיכה ועוד .. אבל לשם המחשה תקחו את כל גרגרי החול שבישראל ותספור זה הרבה נכון ? תקח את כל גרגרי החול בכדור הארץ זה לא מגיע לכמות כוכבי הלכת שיש ביקום ..ורק כאן יש חיים ?? תודה רבה אשמח לתשובה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אנא צפה בסרטון הבא, שיגלה לך שלא מדובר בסוגיה פשוטה כל כך:

כמו כן, גם אם קיים כוכב לכת שמתאים לקיום חיים, כיצד בדיוק יופיעו עליו חיים בלעדי בורא?
אין אף מצב שבו אורגניזם תקני יוכל להיווצר מחומרים דוממים. אנא קרא את המאמר: