שאל את הרב - כללי

לגבי מוקצה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, ברצוני לשאול שאלה בבקשה. האם ניתן לשים ספרי קדושה או עלוני הידברות או ספרונים כאלה שמחלקים עם דברי תורה בתוך שידה , אך במגירה השלישית האחרונה או שזה חוסר כבוד כלפי החוברות או ספרי הקודש שאלה נוספת, באותה המגירה יש דברים שנחשבים ל"מוקצה" כגון: פלאפונים ישנים או דיסקים. האם מותר לי לפתוח מגירה שיש בה מוקצה בשבת על מנת לקרוא את החוברות שבתוך המגירה מצטערת אם השאלות מוזרות אך תהיתי האם מותר לנהוג כך.. בברכת חג שמח ובתודה מראש...

תשובה

שלום וברכה

שאלותייך במקומם ואיןם מוזרות כלל וכלל, ועניין המוקצה ישנו בהרחבה בדברי הפוסקים ולמעשה את יכולה להניח את העלונים, היכן שיש לך מקום, ואין בכך משום ביזיון הקודש.

ומאחר שעלוני התורה, הם חשובים יותר מהדיסקים, וכו` לכן מותר לפתוח בשבת את המגירה, על מנת להוציא את דברי קודש.

פסח כשר ושמח - בנימין שמואלי