קניית סוכה וספר הלכות

  • ט"ו אב התשע"ה

שאלה

כבוד הרב שלום, אני יודעת שיש עוד זמן עד חג סוכות, אבל איני רוצה ברגע האחרון לעשות את הדברים החשובים. להוריי אין סוכה בביתם, ככה כל החיים... ועצוב לי מזה. אני ממש רוצה לקנות להם סוכה, כדי שבסוכות תהיה להם סוכה כשרה . הם גרים בבית עם מרפסת. זה בבניין עם קומות. הם גרים בקומה 6 ולא מדובר בבית קרקע. מותר לעשות במרפסת, אבל יש להם מרקיזה. וזה, בעלי אומר שאוסר לבניית סוכה כשרה, ושכדי שיהיה כשר בחג סוכות יש צורך להוריד את כל המרקיזה. כמובן אמא שלי מתנגדת להורדת המרקיזה(אבל כן מסכימה לרכוש סוכה). אז מה לעשות??? בשנה שעברה כנראה פעלתי מאוחר מדי לקניית סוכה. בסוף לא קניתי רק כי בעלי שכנע אותי שעם מרקיזה זה לא אפשרי, אז ממש הייתי מבואסת וצער רב היה לי על כך.. מה תשובת הרב לגבי נושא זה? אני רוצה לפעול בכל הכח שתהיה סוכה כשרה בבית הורי. ובעזרת השם, כאשר אמצא פתרון וזה יתאפשר, איפה הכי כדאי לי לקנות סוכה כשרה? גם אם אפשר, אולי במחיר סביר יותר, אבל העיקר שיהיה כשר. 2. אני מאוד רוצה לקנות ספר הלכות לבית. אין לנו. אני הייתי רוצה ספר שיהיו בו כמעט כל ההלכות שצריך בחיים, או לפחות את הרוב. אני לא ממש מבינה איזה ספרים מתאימים לזה. האם שולחן ערוך מומלץ לקנות? ואיפה מומלץ לקנות? הייתי רוצה גם ספר על לשון הרע . תודה

תשובה

שלום וברכה

כפי שאמרתי כבר לא צריך לסגור את כל המרקיזה וניתן לעשות סוכה כשרה בחלק שתחת כיפת השמיים. כמובן צריך לדעת בדיוק את הנתונים אבל בדרך כלל אין כל בעיה.

אציע שתזמיני רב לביתם שיראה בדיוק איך ניתן לעשות סוכה במרפסת זו.

2. תקני קיצור שולחן ערוךילקוט יוסף ואוצר דינים לאשה ולבת ילקוט יוסף.