שבת

חיות מחמד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי ארנב בבית ואמרו לי שאסור לטלטל אותו בשבת..אבל לא הבנתי מזה טלטול ומה אסור בדיוק לעשות איתו

תשובה

שלום וברכה

אסור לך להרימה ולקחתה בידייך, אבל מותר לך לדחוף אותה שתלך בעצמה. ואעתיק את דברי השו"ע אורח חיים סימן שח (לט) אסור לטלטל בהמה חיה ועוף (מ) כל בהמה חיה ועוף מדדים אותם דהיינו שאוחז בצוארם ובצדדים ומוליכן אם צריכין הבע"ח לכך ובלבד שלא יגביהם בענין שיעקרו רגליהם מן הארץ דמוקצין הם ואסור לטלטלו חוץ מתרנגולת שאין מדדין אותה מפני שמגבהת עצמה מן הארץ ונמצא זה מטלטל אבל דוחים אותה מאחוריה בידים כדי שתכנס:

בברכה - בנימין שמואלי