נשים

צניעות אצל פעוטות

  • י"ח אב התשע"ה

שאלה

שלום, רציתי לדעת מה המקור המחייב לגרוב גרביים לפעוטות ותינוקות, הרי אין בהם עניין צניעות וגם לא חינוך. גם שגרביים קצרות לא נחשבות כיסוי מבחינה הלכתית. תודה.

תשובה

שלום וברכה

עד גיל 3 אין צורך הלכתי ללכת בצניעות כלל.

לאחר גיל 3 נחלקו הפוסקים האם חובה לכסות את כל מה שריגלים לכסות אצל הגדולים ויש המתירים עד שהילדה בת 7/9 תלוי לפי מראה הילדה. הרוצה להקל יש לה על מה לסמוך.

אף שבדרך כלל החינוך תלוי בהבנה של הילד וככל הנראה ילדה בת 3 לא מבינה כלום בעינייני צניעות, מ"מ מאחר ואסור לברך נגד מקומות מגולים של אישה, יש פסוקים הסבורים שאיסור זה חל כבר מגיל 3.