שבת

עליה במדרגות בשבת גורמת לי כאב ברגל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני גרה בקומה שישית ומאז שחזרתי בתשובה, כשמונה חודשים, משתמשת בשבת רק במדרגות. לצערי הדבר משפיע לא טוב על הברך ויש לי כאבים, האם עלי לדגור כל היום בבית, לדרדר את המצב בברך, או אפשרות שלישית להשתמש במעלית בתודה רבה מראש

תשובה

ישנן שני אפשריות,

א. להתקין מעלית שבת,

ב. לעלות את הקומות לאט, דהיינו, לעצור בין קומה לקומה לכמה דקות. לדגור כל היום בבית, לא רצוי. לדרדר את המצב בברך, אסור.

לבריאות - מנשה ישראל