חברה והשקפה

למה לגוי אין בחירה?

  • כ' אב התשע"ה

שאלה

למה הגוים נולדנו כגוים ולא כיהודים (אי בחירה חופשית מה רצונו להיות) הרי הם מאבדים "תזכויות" של יהודים בין אם גאולה משיחית וכו?

תשובה

שלום וברכה

א. גם גוי יכול להתגייר ולההיפך יהודי ויש לו לו בחירה על כך.

ב. בעצם לא אמורה להיות בחירה אלא בהתאם לתפקיד שמוטל על כל אדם ואדם. מטרת הבחירה אינה שנהיה בחופש בעולם הזה ואין לבחירה החופשית אידיאל בפני עצמו  אלא כדי שמכוח הבחירה העצמית בטוב נזכה לחיי העולם הבא בדין ולא בחסד לפי מה שמגיע לנו מלכתחילה. אבל מי שלא אמור מלכתחילה לקבל שכר איקס לא יכול בעצם לדרוש להגיע לדרגה זו. כמו שכולנו מבינים שאין האדם יכול לההיפך לבהמה או להיפך כך גם ניתן היה להבין שהיהודי מקבל את העבודה שלו ואת הבחירה שלו והנכרי מקבל את הבחירה שלו ואת העבודה שלו, ולא ניתן היה להחליף ביניהם.

אבל לאמיתו של דבר כפי שכתבתי יש לגוי בחירה והוא יכול להתגייר.