שאל את הרב - כללי

חלום על נפטרת

  • כ"א אב התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, סבתי נפטרה לפני כ-10 שנים. אחותי חלמה עליה בשבועיים האחרנים 3 פעמים. בפעם הראשונה-סבתי היתה לבושה בבגדים יפים מאוד,והיתה באמצע תפילת עמידה,ושאלה את אחותי אם היא רוצה להצטרף אליה ואחותי השיבה שהיא לא רוצה. בפעם השניה-אחותי עמדה בכניסה לבנין שבו סבתי היתה גרה. בפעם השלישית-נכנסה לבית סבתי וראתה אותה שהיא עם אחותה (שאחותי לא מכירה-היתה לסבתי תאומה שנפטרה כשהיתה תינוקת) ושתי האחיות משחקות כמו ילדות. יש לציין שהיא לא חלמה עליה הרבה מאוד זמן. והיא קצת מודאגת.. תודה רבה וכל טוב!

תשובה

לכבוד השואלת,

ככל הנראה החלומות של אחותך הם טובות.

כי כפי מה שהבנתי, אם כאשר הנפטר מופיע לחולם בחלום הוא נראה יפה וטוב, הוא סימן טוב. א"כ זה שבאה הסבתה אל אחותך בחלום מספר פעמים - והיא נראית יפה מאד ומשחקת , כנראה שרצתה לרמוז למשפחה שהיא במקום טוב, ברוך השם.

ובפרט שהיתה עם אחותה התאומה ושניהם היו במצב שמח, הרי שזה מראה גם על תיקון של אחותה.

בברכה,

רב נחום