חברה והשקפה

התחתנו כדי לא לחיות באיסור

  • כ"א אב התשע"ה

שאלה

אשתי ואני נשואים כבר שנה וחצי אנחנו עד עכשיו הישתמשנו באמצעי מניעה (כדורים לאישה) כי אנחנו ממש צעירים אני בן 22.5 אשתי בת 21 כל מה שהיתחתנו זה היה בשביל לא לחיות באיסור אנחנו מקיימים את כל ההרחקות היבנתי השבוע שיש בעיה עם מניעת הריון אפי' שזה בכדורים ואין חשש של שז"ל רציתי לדעת אם זה רק חומרא או איסור כי האמת קשה לנו מאוד הקטע של ילדים כי זה ממש יתקע אותנו אנחנו עובדים כל היום בשביל לחסוך לקנות בית משום שאין לנו שום תמיכה כספית מההורים ובקצב הזה יהיה קשה עם ילד מה אנחנו נעשה מי מבטיח שעם ילד לא יהיה יותר קשה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אין כל איסור של הוצאת זרע לבטלה. אם כי יש כאן ביטול מצוה יקרה של פריה ורביה שאסור חלילה לבטלה חינם.

אולם לא הבנתי עד מתי תחסכו לבית ולא תביאו ילדים? עוד 10 שנים? יש ללכת בתום ויושר לקיים מצות ה' וה' יהיה בעזרכם שתזכו גם לזרע של קיימא וגם לבית בארץ ישראל.

ראה בהרחבה בעניין זה https://www.hidabroot.org/he/question/17109