אמונה

שכחתי לגמריי מהעומר הספקתי כבר להיתגלח פעמיים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב!!! לא מזמן התחיל העומר וכפי שידוע אסור להיתגלח... ואני ששכחתי לגמריי מהעומר הספקתי כבר להיתגלח פעמיים..ואני מרגיש רע מאוד עם זה.. מה אני אמור לעשות כדי לתקן את זה אהה ועוד משהו... הייתי אצל הרב דוד אבוכצרה...רב מאוד גדול חשבתי שמתי שאני אגיע אליו יהיה לי זמן לשוכח איתו.. אבל הוא אמר לי סה"כ 5 מילים... "תעמוד עם הרגליים על הקרקע"... מה אני אמור לעשות עם המשפט הזה אני בנדם מאוד מעופף ומרחף... הרבה אנשים צוחקים עליי ואומרים"הנה הרחפן".. כי אני ניראה כאחד שלא מחובר ממש למציאות... אז בעצם אולי לזה הרב התכוון שאני יפסיק לרחף אבל מצד שני זו בעיה גדולה כי זה האופי שלי ואני לא יכול לשנות את זה..הלוואי והייתי יכול להיות כמו כולם..ולהפסיק להיות רחפן... אני אשמח שתענה לי תשובה פרטנית שתספק אותי כמה שיותר..שתהייה כתובה במילים פשוטות.. כי אני גם לא כל הזמן מבין מה אני קורא.. תודה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה

לגבי העניין הראשון תוכל להתנהג השנה כפי הדעה שאיסור הגילוח מתחיל מראש חודש אייר, והסר דאגה מליבך. לגבי העניין השני, אכן ברור שלכך נתכוון מורי ורבי רבי דוד אבוחצירא שליט"א ובכדי לקיים את דבריו צריך להרבות בלימוד פשטני בספרי מוסר באופן של צעדים בטוחים דהיינו ללמוד מעט כל יום וכן בספרי הלכה, ולתרגם לשפת המעשה, וכך שורר המשורר האלוקי דוד המלך ה` לא גבה לבי ולא רמו עיני ולא הלכתי בגדולות ובנפלאות ממני.

בהצלחה - מנשה ישראל