חידוש בגד לבית כנסת בעומר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד לכבוד הרבנים שלום! אני רוצה להתחיל ללכת לבית כנסת בשבת ואין לי חצאית.. השאלה האם מותר לי עכשיו (ספירת העומר) לקנות חצאית ולחדש אותה במקרה שהתשובה שלילית זה אומר שאני לא אלך בחודש הקרוב לבית כנסת.. בתודה מראש: שירן

תשובה

שלום וברכה.

אשרייך, וברוכה הבאה, למקום הטבעי של בת יהודיה. לגבי השאלה, מותר לך לחדש חצאית, ואף מצוה לעשות כן. כדאי שתחדשי את החצאית אחרי כניסת השבת ולברך ברכת שהחיינו, עם סיום הלבישה.

עלי והצליחי - מנשה ישראל