אמונה

רווק מבוגר עם גויה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי קרוב משפחה רווק בן 40+ בערך, ובכמה שנים האחרונות הוא מצא בת זוג גויה איתה הוא חי בקביעות וברצון. זאת לאחר כשלונותיו להכיר ולהינשא ליהודיה. איך אפשר להביא לפניו את כל הטיעונים כנגד הגויה מול הטיעון וכי עדיף להיות לבד גלמוד ורווק ללא אשה כלל! ואולי הוא כבר אוהב אותה כ"כ ואי אפשר להפריד ביניהם האם על האחים שלו להחרים אותו באירועים וכדומה שהוא הרי מגיע איתה לכל מקום .( כמו סיכה מכוערת על בגד הדור..) תודה רבה וסליחה על הפירוט.

תשובה

שלום וברכה

בוודאי עדיף להיות רווק כל ימיו, מאשר לחטוא בכל עת, חטא זה הוא מהחמורה שבחמורות. וכל מי שיש לו כוח להסביר לו את גודל החטא החמור שבכך תבוא עליו ברכה ונסה לשכנעו בחומרת הדבר. ענין ההחרמה תלוי עד כמה הוא מתריס בחבירתו הנוצריה ובמידת הסיכוי שיש להחזירו בתשובה.

אבל בכל מקרה יש למנעו מלבוא בסיכה הזאת, אם הוא אינו נענה לכך, יש לבקשו שלא לבוא לאירוע.

בהצלחה - בנימין שמואלי