תפילה וברכות

ברכות הראייה

  • כ"ד אב התשע"ה

שאלה

אם אני רואה את הים התיכון באופק הרחוק ממרפסת ביתי, האם זה נחשב לראייה (לצורך הברכה) או לא, וברגע שאראה אותו מקרוב, אצטרך לברך?

תודה מראש

תשובה

שלום רב,

נחלקו הפוסקים אם אפשר לברך על ראיית הים ממרחק כזה שאינה יכולה להביא לידי התפעלות, ולכן יש לברך על ראייה כזו בלא שם ומלכות, ואם תחזרי ותראי את הים מקרוב בתוך שלושים יום, אין לברך בשנית, היות שיתכן שהראייה הראשונה כבר נחשבה ראייה.

מקורות: יעויין בספר שער העין (פרק ב סעיף ה, ופרק ח סעיפים יג-יד).

בברכה,

הלל מאירס