אמונה

כמה שעות שינה צריך לישון ע"פ ההלכה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, כמה שעות שינה צריך לישון ע"פ ההלכה ואיך מומלץ לסדר את סדר היום (עבודה,שינה,לימוד תורה ועוד)

תשובה

שלום וברכה

ברמב"ם מבואר שיש לישון שמונה שעות ביממה. סדר היום נקבע לכל אחד לפי מצבו וקשה ולקבוע בכך מסמרות.

בעיקרון יש לאדם לעסוק במלאכתו כפי הנצרך לו לפנסתו, וכל שאר היום יעסוק בתורה. וכמובן שיש לאדם להכיר את עצמו, ולהקדיש זמן להתרעננות גם כן.

בברכה - בנימין שמואלי