?אפשר לצאת ידי חובת קידוש ע"י אדם שלא שומר שבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! יש לי מספר שאלות: א)האם אפשר לצאת ידי חובת קידוש ע"י אדם שלא שומר שבת ב)במעשר,אחרי "...הרי הוא תרומה גדולה." האם אני אמור למנות כל מין ומין מהפירות והירקות שאני מעשר ג)אם אני אומר לגוי שיביא לי חפץ כלשהו מחדר חשוך,והוא שואל אותי אם הוא יכול להדליק אור כדי לקחת את החפץ,האם מותר לי לענות לו בחיוב בתודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

בדיעבד, אפשר. אבל רצוי מאוד שהשומר שבת הוא זה שיקדש. ב. אין צורך ומספיק לומר מכל מין על מינו. ג. תענה לו שיעשה מה שקל לו, וכמובן בתנאי שיש לו אפשרות למצוא את הדברים גם בחושך בהתאמצות.

שבת שלום - בנימין שמואלי