הבדלי נוסח בתפילות רה"ש וי-הכ

  • כ"ז אב התשע"ה

שאלה

כבוד הרב לפני כמה חודשים עברנו לגור בישוב קטן עם קהילה קטנה. רב תפילות הם לפי ע"מ סיגנון מורוקאי...אני אשכנזי ומנשה לזרום...אבל הימים הנוראים על האופק...ואני מפחד מכל ההבדלים ותפילות כמובן הפיוטים...דברתי עם הגבאי אבל לא נראה לי שהם יכולים או מוכנים לעזור....חבל שחייבים לצאת מהבית בימים האלה לחפס מנין במקום אחר? רעיונות? לא רציתי לפצל את המנין הקטן ומזמין ולקיים מניין משלי בבית שלי... אבל מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה

מאחר ועברת לגור בישוב שרובם בני עדות המזרח וזה הבית הכנסת היחיד, אין לשנות בבית הכנסת. אם אינך יכול להיות מחוץ לישוב, תוכל להתפלל בנוסח שלהם ותזכה לשנה טובה ומתוקה ותפילותיך יתקבלו ברחמים וברצון אף כאשר תתפלל בנוסח שלהם.