חברה והשקפה

למה צריך כל כך הרבה מגזרים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. אני שמיניסט ובן אדם מאמין. כפי שידוע בשנת השמינית באים מכל מיני ישיבות ומכינות כדי לשכנע אותך לבוא אליהם... אני ימקד את שאלתי, למי זה נצרך כל הכיווני ישיבות האלה, כל החסידויות, חרדים, דתיים לאומיים ההולכים לפי הרב קוק, ויש עוד הרבה. אני מודה שזה מאוד מבלבל אותי ומוציא לי ת`חשק בכלל ללכת לישיבות כי אני בסך הכל רוצה ללמוד תורה ולבנות את עצמי על פי זה. למה יש את כל הכיוונים האלה ואיך אוכל לא להתבלבל ולמצוא את מקומי האמיתי דביר

תשובה

שלום וברכה

בעוד שבעיקר התורה והמצות אין כל הבדל בין המגזרים השונים, וכל מגזר שמחנך לעשות הכול בשלימות, ללא פשרות למיניהם, מגזר ראוי הוא. ישנם דברים נוספים בענייני עבודת השם, שכל אחד יכול לבחור בין המגזרים, יש המשקיעיים רבות בענייני אהבת ה` ויש המשקיעים יותר בדקדוק ההלכה ויש הרוצים יותר להשקיע באהבת ישרל, וכל הדרכים כולם מובליות לקב"ה,, אבל יסוד הכול הוא הלכה המסורה לנו ועל זה איון הבדחבין המגזרים, ואתה יכול לפי נטיות לבך לבחור בין במגזרים השונים לפי נטיית לבך, וכמובן שהכול לאחר ההקפדה על הלכה והתורה המסורה.

בהצלחה רבה - בנימין שמואלי