נשים

זה נכון שלאישה בנידה אסור להכנס לבריכה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלה ראשונה , שמעתי היום שאסור לשתות אחרי מישהו , מכיוון שכל העוונות שלו עוברים אלייך , זה נכון ושאלה שניה , עוד דבר ששמעתי , זה נכון שלאישה בנידה אסור להכנס לבריכה מכיוון שהיא טמאה ובכך מטמאת את הבריכה תודה וערב טוב !

תשובה

שלום וברכה

דברי הבל הם, יש להימנע מלשתות מכוסו של חבירו, כדי להימנע ממחלות אבל עבירות לא עוברים מאף אחד. גם בענין הנידה דברי הבל הם, ומותר לנערה בנידה ללכת לבריכה לא מעורבת והיא אינה מטמאה כלום, בריכה מעורבת הדבר אסור בהחלט ללא קשר לימי נידתה.

בברכה - בנימין שמואלי