עבודה בביה"ס רפורמי\קונסרבטיבי

  • ל' ניסן התשע"ט

שאלה

שלום! אני מורה (אורתודוכסית)וגרה בחו"ל. רציתי לדעת האם עפ"י ההלכה מותר לי ללמד בביה"ס רפורמי\קוסרבטיבי. תודה, יערית

תשובה

שלום וברכה

אעתיק את דברי הרב פיינשטיין בשו"ת אגרות משה יורה דעה ח"א סימן קלט במשרה דמלמדות אצל קאנסערוואטיווע מע"כ הנכבד מר שמואל קאפלאן שליט"א. הנה בדבר משרה שקבל מע"כ אצל הכופרים לנהל בת"ת של ילדים וילדות קטנים ומנהלי ישיבת בית יהודה אומרים שלא יפה עשה, הנה אף באופן שהמשרה כשרה לקבלה היינו שלומד עמהם תורת ה` ומתפלל עמהם כראוי ובמקום אחר שרשאים לקבל משרה כזו כי הרי צריך ללמד תורה גם עם בניהם והם יתגדלו אולי לתורה ומצות כיהודים כשרים, נמי אין מן הראוי למנהלי ישיבה לקבל מורה כזה שיהיה גם מורה בישיבה כי יש מקום לחוש שהתלמידים שבהישיבה יחשבו שגם שם טוב ללמד שהרי הרבי שלהם הוא רבי גם שם ויצא מזה ח"ו קלקול גדול.

אבל מה שכותב מע"כ שמתפללים איזה תפלות מסדור מקוצר ושלא כסדר התפלה וגם אין אומרים כל הברכות שבשמ"ע נמצא שתחת לחנכם למצות התפלה מחנכים אותם באיסורים, שכל ברכות שמ"ע מעכבים זה את זה, וכ"ש אם הברכה עצמה אינה כתקנת אנשי כנה"ג, וכ"ש אם הוא באותו הבנין פשוט שאסור לקבל משרה כזו אף שלפעמים ישפיע על אחדים לטובה וכ"ש שלעומת זה יש אדרבה חשש יותר קרוב להיפוך כי מינות ח"ו משכה והרחק מעליה דרכך זו מינות עיין בע"ז דף י"ז. ידידו, משה פיינשטיין וה` ימצאי את פרנסתך בדרך היתר -