אמונה

היה מותר לי לסרס את הכלב שלי ואם לא האם יש לכך תיקון

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. לפני כמה חודשים קיבלנו גור כלב קטן ומתוק . עד מהרה התברר לנו שהתחזוקה גרמה לנו (לבעלי ולי) עומס גדול במיוחד בגלל הצרכים בבית. מסרנו אותו ולאחר חודש החזרנו כיון שהעצב בבית היה גדול . לאחר כמה חודשים שוב קרסנו מהלחץ במיוחד של צרכים בבית למרות שהילדות מוציאות אותו ואין ספק שמטפלות בו יפה. עדיין עולה השאלה אם למסור אותו למשפחה אחרת אולם אנו יודעים שהדבר יגרום לצער גדול לבנותינו. התייעצנו עם מאלפת כלבים והיא המליצה לנו לסרס את הכלב על מנת שהשתן שהוא עושה בבית יפסק. לאחר התיעצות עם וטרינר הוחלט לסרס אותו וכך עשינו. באותו היום ראיתי באתר שלכם שאסור לסרס בעלי חיים. שאלתי היא :1 האם במקרה הנ"ל היה מותר לי לסרס את הכלב ואם לא האם יש לכך תיקון 2 אם בכל זאת הכלב ימשיך להיות נטל (על ההורים וכמובן שלא על הילדים) האם מסירה למשפחה אחרת תחשב כצער בעלי חיים או כעוון כלשהו בהנחה שהכלב יעבור סוג של טראומה או צער כששינו לו את המקום והמשפחה שהיה רגיל אליו עד כה אודה לכם אם תשיבו לי במהרה. אני מודאגת בנושא. תודה ובשורות טובות.

תשובה

שלום וברכה

אכן גם במקרה זה הדבר הוא חטא שהכפרה עליו הוא בתשובה שלימהע על החטא בשוגג, וככל שתרבי לפרסם את האיסור תורה אשר רבים נכשלים בו בחוסר ידע כך יכופר לך על החטא הזה.

ומותרלמסור את הכלב לאדם אחר כשיש לך קושי לגדל אותו, הכלב נברא לצורך האדם ולא האדם לצורך הכלב.

בברכה - בנימין שמואלי