שאל את הרב - כללי

בזמן האחרון יש לי כמה ספקות כבוד הרב.

  • ד' אלול התשע"ה

שאלה

לאחרונה אני מתחיל להרגיש שאני אולי סתם מבזבז את חיי בקיום המצוות בנוסף לאחר שנתקלתי במאמר הזה https://yeda.eip.co.il/?key=77981750 הספקות עלו לי עוד יותר ואני כבר לא יודע איפה האמת כבוד הרב. אני אשמח אם תענה לי על טענת כותב המאמר וגם, איך אוכל לדעת שאהי לא מבזבז את חיי לחינם ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אם אין אלוקים, אז זה לא משנה מה תעשה בחייך - כי הכל יהיה בזבוז זמן. הרי אם אין אלוקים, אינך באמת שונה מחיידק או כל בעל חיים אחר, וכל מחשבותיך ומעשיך בעולם הם לשוא, ולא ישאר ממך ומזכרונותיך כל זכר.

אך מכיוון שיש אלוקים, והעולם מעיד על בוראו, אז יש משמעות לחיים ויש תכלית במעשינו.
לכן הדבר היחיד שיכול להיות בעל משמעות בחיים - הוא היהדות.

* * *

לגבי הקישור שציטטת:
עליך לדעת שאתר זה נבנה בידי אדם חולה-רוח, צורך כדורים נפשיים בשם אליעד. שוחחתי עימו, וזהו אדם מסכן, שלא ראוי להתעסק בטירופו.

נסיונותיו הפילוסופיים יכולים לבלבל רק את מי שמבקש להסתבך ולהתבלבל.

אלוקים אינו תלוי בזמן.
ופירוש הדבר שהוא יתברך נצחי ואינסופי, ללא התחלה וללא סוף וללא שינוי.
גם לאחר שנברא הזמן, אלוקים נמצא למעשה בכל מקום אפשרי, בעבר בהווה ובעתיד. אלוקים נמצא בכל מה שהוא ברא.

ובתשובה לטירופו של אליעד:
אלוקים תמיד רצה להטיב, ומבחינתו גם תמיד מטיב בפועל. אלוקים תמיד התכוון לברוא את העולם, וגם תמיד ברא אותו. כי אצל אלוקים אין עבר הווה ועתיד, אלא כל רצונותיו של הבורא מתממשים מיד. רק שאנחנו יצורים התלויים בזמן, ולכן מבחינתנו יש עבר הווה ועתיד, ואנו חיים את חיינו בתוך זרימה של זמן ושל שינוי. אך מבחינת הבורא הכל כבר קיים, כי רצונו של הבורא אינו משתנה לעולם.

אנא קרא את שני המאמרים הבאים:

וכעת לחלק החשוב ביותר. אנא קרא את החוברת "שיחה גורלית". חשוב מאוד שתקרא חוברת קצרה זו מתחילה ועד סוף, בתוכה תמצא התייחסות לכל שאלותיך באמונה, וגם תשובות לטירופו של אליעד באתר שראית. הנה קישור לחוברת:

בברכה,
דניאל בלס