תפילה וברכות

האם כהן מחלל שבת יכול לעשות ברכת כהנים?

  • ד' אלול התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב,

שאלתי היא האם לאדם שאינו שומר שבת מותר לעשות ברכת כהנים ולברך את הקהל בשבת?

ובאותו עניין אני חיה בניו יורק ובבית הכנסת שלנו נותנים לאנשים שלא שומרי שבת לפתוח את ההיכל ולהרים את התורה, האם זה נכון ומותר רק כדי לנסות לקרב יהודים לתורה?

תודה על התשובה

תשובה

שלום רב,

1. אין למנוע ממחלל שבת בפרהסיא מלהצטרף לשאר הכהנים כדי לישא כפיו יחד איתם. אכן אם אין שם כהן אחר חוץ ממנו, אם אפשר טוב לשכנע אותו שלא יעלה לדוכן לישא כפיו לבדו, ויצא מחוץ לבית הכנסת בעת שיגיע השליח ציבור לברכת כהנים. ואם יסרב יש להעלים עין גם בזה, שלא לגרום איבה ומחלוקת, וירשו לו לישא כפיו ולברך ברכת כהנים (שו"ת יביע אומר חלק ז' חלק אורח חיים סימן טו).

2. מותר לתת למחלל שבת לפתוח את ההיכל, וכן להגביה את התורה (וכן ראה פסקי תשובות חלק ב' סימן קלו אות ב. וע"ע שו"ת אגרות משה חלק אורח חיים חלק ב' סימן נא ד"ה ולכן).

בברכה,

הלל מאירס