למה אסור ליהודים לאכול בשר ולאחר זמן קצר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

למה אסור ליהודים לאכול בשר ולאחר זמן קצר (10 דקות) לאכול מאכל חלבי. אם התשובה קשורה לבריאות,אזי מה לגבי הגוים,איך זה שלא ניגרם לכם נזק בריאותי !!! האם יש הרצאה בנושא זה(חלב ובשר) של הרב זמיר כוהן... בברכה, אפרים חי

תשובה

שלום וברכה

האיסור הוא מחמת רצון הבורא וללא קשר לבריאות. אבל כמו כל המצוות שיש להם תועלת גם בעולם הזה ואכן יש בכך גם משום שמירה על הבריאות, וכידוע. גם גוי שרוצה להיות בריא כדאי לו להישמר מלאכול חלב לאחר בשר, אבל אין עליו את צווי הבורא.

בברכה - בנימין שמואלי