חברה והשקפה

שאלה הזיווג של שלמה המלך ודוד המלך

  • ו' אלול התשע"ה

שאלה

שלום רב הרי יידוע שלפני שהתינוק נולד יש כבר זיווג ואומרים פלוני לפלונית אז נגיד לשלמה המלך ? נאמר כל ה1000 נשים לפני שהוא נולד ? פלוני לפלונית לפלונית .... עד 1000 נשים ? וכן אומרים שאישה היא חצי נשמה וגבר חצי וכשהם מתחתנים הם נהיים נשמה אחת אם כן דוד המלך למשל הוא התחתן עם 18 או 16 נשים שכחתי בדיוק אבל עדיין הנשמה שלו הייתה מחולקת ל18 חלקים ?כי כל אישה זה חצי נשמה אבל אי אפשר כי יש 18 חלקים .. שאלה נוספת אם אדם שכבר נודע כשלפני שהוא נולד יש לו זיווג והזיווג לא עלינו מת הרי שהוא לא יכול להתחתן כי כבר קבעו שזו חצי נשמתו .. ואם הוא יקח אחרת הרי שהזווג שלה ישאר ללא זיווג.. מקווה לקבל 3 תשובות לשאלות תודה ושבת שלום :)

תשובה

שלום וברכה

אין הכוונה חצי על חצי. הכוונה היא שהאישה היא חלק מנשמת הזכר המקבלת את ההשפעה מהזכר. יתכנו כמה וכמהנשמות נקביות המקבלות את השפע מזכר אחד.