בעלי חלם שנשברה לו שן ושם אותה בכיס

  • ח' אלול התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב!!

בעלי שיהיה בריא חלם ביום שבת בשעות הצהריים כשישן. בחלום הרגיש כי משהו מוזר בפה, ובעצם הייתה זאת שן שבורה אחת. הוא הוציא עם היד מהפה את החלק השבור של השן ושם אותו בכיס של המכנס. ככה נגמר החלום. הוא לא זוכר פרטים נוספים מהחלום. אני מפחדת וחוששת כי הבנתי שחלומות על השיניים יש להתפלל ולצום. יש לציין כי לא היה לו שום ביקור אצל רופא שיניים בשבוע הזה וגם כלל לא חשב על שיניים במהלך הימים שקרבו לחלום. מה עושים במצב כזה??? בעזרת השם, הכל בסדר אני מקווה. אני ממש דואגת

תשובה

שלום רב,

רוב ככל הסיכויים שאין לחלום הזה משמעות (ובפרט אם אין לכם עדיין ילדים) - כמו רוב ככל החלומות בזמנינו.

ומכל מקום כדאי מאוד שבעלך יאמר בהקדם האפשרי 'הטבת חלום' (הנוסח מופיע בסידורים) לפני שלושה אנשים, ועדיף שהם יהיו מאוהביו.

או במקום זה הוא יכול לומר בזמן 'ברכת כהנים' את הנוסח הבא (וישתדל לסיים לאומרו כשהכהנים מסיימים ואומרים 'שלום' כדי שעניית אמן של הציבור תחול גם על התפילה שלו) -

רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְהׂוָה אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵּנִי. אמן.

יעויין https://www.hidabroot.org/question/100230

בשורות טובות,

הלל מאירס